Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bosna i Hercegovina i Hrvatska bi prije početka radova na izgradnji Pelješkog mosta morale postići bilateralni sporazum o primjeni UN-ove konvencije o pravu mora i razgraničenju na moru, objavilo je Ministarstvo prometa i komunikacija BiH u ponedjeljak.


Ministarstvo u priopćenju navodi da je ministar Slavko Matanović ranije u ponedjeljak uputio pismo hrvatskom ministru mora, prometa i infrastrukture Siniši Hajdaš Dončiću u kojemu ga je pozvao na hitno imenovanje članova zajedničkog tima za primjenu konvencije.

Vezani članci Zdravko Mamić Određeno kada se Zdravko Mamić mora javiti u Remetinec. Ako se ne pojavi, za njim će biti raspisana tjeralica i europski uhidbeni nalog Napredak izgradnje Pelješkog mosta - 1 Pelješki most iz prve ruke: Prošetali smo hrvatskim čudom o kojem su sanjale generacije. Polako poprima svoje konačne obrise

Dodaje se da se na ranijim sastancima između predstavnika BiH i Hrvatske, uključujući nedavni Matanovićev posjet Zagrebu, raspravljalo o načinu primjene te konvencije i problemu razgraničenja na moru.

Milanović oštro: 'Pelješki most će se graditi, više nitko ne može uprskati, a uprskavali su pet godina'

Vijeće ministara BiH je imenovalo bosanskohercegovačke članove zajedničkog tima za pregovore s Hrvatskom o primjeni konvencije, no Hrvatska to još nije učinila pa zajednički tim nije uspostavljen.

Vlasti u BiH drže kako bez rješavanja ovog pitanja ne bi trebalo početi graditi Pelješki most. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook