Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mišljenje susjeda

BiH: Prvo razgraničenje na moru, pa gradnja Pelješkog mosta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosna i Hercegovina i Hrvatska bi prije početka radova na izgradnji Pelješkog mosta morale postići bilateralni sporazum o primjeni UN-ove konvencije o pravu mora i razgraničenju na moru, objavilo je Ministarstvo prometa i komunikacija BiH u ponedjeljak.

Ministarstvo u priopćenju navodi da je ministar Slavko Matanović ranije u ponedjeljak uputio pismo hrvatskom ministru mora, prometa i infrastrukture Siniši Hajdaš Dončiću u kojemu ga je pozvao na hitno imenovanje članova zajedničkog tima za primjenu konvencije.

Pročitajte i ovo Christian Schmidt Odluka europskog predstavnika HDZ BiH: "Schimdtovo nametanje izmjena izbornog zakona ugožava europski put zemlje" Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu

Dodaje se da se na ranijim sastancima između predstavnika BiH i Hrvatske, uključujući nedavni Matanovićev posjet Zagrebu, raspravljalo o načinu primjene te konvencije i problemu razgraničenja na moru.

Milanović oštro: 'Pelješki most će se graditi, više nitko ne može uprskati, a uprskavali su pet godina'

Vijeće ministara BiH je imenovalo bosanskohercegovačke članove zajedničkog tima za pregovore s Hrvatskom o primjeni konvencije, no Hrvatska to još nije učinila pa zajednički tim nije uspostavljen.

Vlasti u BiH drže kako bez rješavanja ovog pitanja ne bi trebalo početi graditi Pelješki most. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene