Kamion, ilustracija
Kamion, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr

Prijevoznici iz entiteta Republike Srpske u BiH od ponedjeljka su obustavili prijevoz roba te bojkotiraju točenje goriva u vozila u znak prosvjeda što vlasti ne poduzimaju ništa kako bi se ograničilo divljanje cijena tog energenta.


Predsjednik Udruge prijevoznika za unutarnji i međunarodni transport Republike Srpske Nikola Grbić potvrdio je za medije da su autoprijevoznici parkirali kamione i prekinuli dopremu roba.

"Od danas počinje bojkot točenja goriva i ne tovarimo robu na svim destinacijama. I to će trajati 10 dana", rekao je Grbić.

Na taj potez autoprijevoznici su se odlučili zbog visokih cijena goriva. Prosječna cijena litre goriva na benzinskim crpkama u BiH iznosi oko 3,66 maraka (oko 14,6 kuna).

Čelni čovjek Udruge prijevoznika za unutarnji i međunarodni transport Republike Srpske ocijenio je da se autoprijevoznici nalaze u vrlo teškoj poziciji zbog visokih cijena goriva.

"To će za nas napraviti velike gubitke, ali smo primorani", dodao je Grbić.

Slične prosvjede najavile su i kolege iz entiteta Federacije BiH. Prijedlog za smanjenje trošarina na gorivo našao se na sjednici Zastupničkoga doma Parlamenta BiH no prošloga tjedna ta je točna skinuta s dnevnoga reda.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju