Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH: Pomoćnik ministra dobio palicom jer nije odobrio izgradnju hidroelektrane?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik tvrtke "Eco Energy", širokobriješki poduzetnik Drago Lukenda, jučer je oko 8.15h ispred zgrade Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru drvenom palicom napao Zejnila Trešnju, pomoćnika ministra za zaštitu okoliša. Trešnjo je u napadu zadobio ozljede leđa.

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Srećko Bošnjak potvrdio je za Dnevni avaz da je policiji prijavljen napad na Trešnju te da je pokrenuta istraga. Lukenda je uhićen, a tijekom istrage branio se šutnjom. Uz suglasnost Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona ubrzo je bio pušten na slobodu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ISPRED MINISTARSTVA GOSPODARSTVA Kosinjani prosvjedovali zbog izgradnje hidroelektrane: "To je promašeni projekt" Slika nije dostupna Napravljena obdukcija Pronađeno tijelo na rešetki HE Varaždin: Policija ne sumnja na nasilnu smrt

Zejnil Trešnjo izjavio je za "Dnevni avaz" da ga je Lukenda napao na stepenicama ispred ulaza u Vladu dok je dolazio na posao. 

"Dok sam se penjao uz stepenice, on se samo stvorio, prikrao mi se iza leđa i udario me dva puta drvenom palicom po leđima. Uspio sam pobjeći i utrčati u zgradu Vlade. Imam ozljede leđa, točnije dvije masnice", rekao je Trešnjo te dodao da se ne sjeća je li Lukenda prilikom napada išta rekao, što bi moglo objasniti razloge napada. 

Sumnja međutim, da je razlog to što je dan ranije potpisao rješenje prema kojemu je Lukendinoj firmi odbijen zahtjev za izdavanje okolišne dozvole za izgradnju male hidroelektrane na rijeci Dušćici u Dugama kod Prozora. Kako doznaje Avaz, Lukenda je dobio koncesiju Općine Prozor za izgradnju, ali mu je za početak radova bila potrebna okolišna dozvola, koju nije dobio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene