Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika policijska akcija u BiH

Četiri tisuće eura za prebacivanje preko granice: Razbijena mreža za krijumčarenje migranata

Migranti u BiH (Foto/Arhiva: AFP)
Migranti u BiH (Foto/Arhiva: AFP)
Na području Sarajeva i Mostara u utorak je provedena velika policijska akcija čiji je cilj presjecanje mreže koja je organizirala krijumčarenje ilegalnih migranata ka Hrvatskoj i drugim državama Europske unije, potvrđeno je iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine koje vodi istragu.

Kako je navedeno u priopćenju dostavljenom medijima, u racijama sudjeluju pripadnici Granične policije BiH, koji privode osumnjičene za krijumčarenje migranata iz Indije, Pakistana, Irana i drugih država.

Pročitajte i ovo Bodljikava žica Komentirali predsjednik i premijer Nižu se reakcije na tvrdnje talijanskih obavještajnih službi: "Mene puno više zanima što će SOA procijeniti ..." U kombiju hrvatskih registarskih oznaka bila su 22 državljana Turske Uhvaćeni kod Velike Kladuše Nevjerojatno: U kombi nagurao 22 migranta pa ih pokušao prevesti preko granice

Tijekom dosadašnje istrage prikupljeni su dokazi da su ilegalni migranti krijumčareni u BiH s područja Crne Gore i Srbije, a potom su pripadnici kriminalne skupine u BiH organizirali njihov smještaj u BiH, da bi ih nakon toga prebacivali ka državama-članicama EU.

Migranti koji su se koristili tim kanalima krijumčarima su morali platiti oko četiri tisuće eura. Iz Tužiteljstva BiH navode da je dokazano najmanje pedeset slučajeva krijumčarenja migranata na ovaj način.

Među osobama koje su osumnjičene da su pripadnici krijumčarskog lanca i strani su državljani. Oni su u BiH dolazili lažno se predstavljajući kako su i sami ilegalni migranti pa su tako kontaktirali sa zainteresiranima i uvodili ih u krijumčarsku mrežu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene