Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zapanjujuće brojke'

Pijani vozači ne plaćaju kazne: Evo koliki su dug nagomilali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozači u BiH uhvaćeni za volanom u alkoholiziranom stanju, državi duguju nevjerojatnu svotu...

Vozači koje je policija u Bosni i Hercegovini uhvatila pijane za volanom, učestalo izbjegavaju plaćati kazne koje im se zbog toga izriču a prema trenutačnim evidencijama državi duguju više od 11 milijuna eura, prenose u subotu banjolučke 'Nezavisne novine'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Prema podacima kojima raspolaže državna Agencija za identifikacijska dokumenta BiH (IDDEEA), pijani vozači u ovom su trenutku dužni platiti kazne od ukupno 22.077.477 konvertibilnih maraka što je po službenom tečaju nešto manje od 11,3 milijuna eura.

Najveća pojedinačno izrečena a neplaćena kazna za vožnju pod utjecajem alkohola je tri tisuće KM odnosno 1534 eura. No udio prekršaja koje su počinili 'veseli' vozači zapravo čini manji dio u ukupnom broju neplaćenih kazni jer policija najčešće kažnjava one koji voze suviše brzo pa je 'na čekanju' najviše upravo takvih kazni.

Policija udara na pijane vozače putem Twittera - ovako...

Ukupni dug za sve prometne prekršaje koje država u BiH još uvijek pokušava 'utjerati' je veći od 97,5 milijuna KM (gotovo 50 milijuna eura). Odgovornima nije najjasnije kao je moguće ovakvo gomilanje dugova kada se zna da je u BiH odavno uveden sustav kakav je u Hrvatskoj na snazi od početka ove godine a znači da nitko tko nije platio kazne za prometne prekršaje ne može produžiti registraciju vozila niti vozačke odnosno prometne dozvole.

Ravnatelj Agencije za sigurnost prometa Republike Srpske Milija Radović cijeni kako je riječ o zapanjujućim brojkama. 'Mora se ustanoviti koji su to propisi koje treba promijeniti', kazao je Radović dodajući kako vozači očito koriste postojeće rupe u zakonu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene