Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izazvali kontroverze

Policija udara na pijane vozače putem Twittera - ovako...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bitanski vozači imaju još jedan poticaj zašto ne voziti u alkoholiziranom stanju. Neke lokalne policije na Twitteru objavljuju njihova imena i prezimena.

Pojedine britanske policijske uprave na Twitteru su pokrenule kontroverznu kampanju koja je izazvala lavinu reakcija u javnosti. Uprave poput one Staffordshireu na ovoj društvenoj mreži pod hashtagom #DrinkDriverNamedOnTwitter objavljuju imena vozača koje su zaustavili pod utjecajem alkohola. Razlog iz kojeg je ova akcija kontroverze jest činjenica da policija objavljuje imena i onih koji još nisu ni osuđeni, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno

Znate li koliko alkohola na godinu popije prosječan Hrvat?

Ovu praksu preuzele su i policijske uprave u West Midlandsu, Devonu i Sussexu, a protiv nje su se, osim javnosti, pobunili i mnogi pravnici i lokalni političari koji kažu da ovakav 'public shaming' zapravo potkopava institut prava na pošteno suđenje. 'Imenovanje i posramljivanje ovih osoba prije suđenja je u najmanju ruku pogrešno, a i potpuno je nemoralno', kaže Nick Freeman, poznati britanski odvjetnik koji kaže da osobe koje je policija na Twitteru poimence prozvala imaju materijal ada pokrenu sudski postupak, ukoliko budu prethodno oslobođeni optužbi.

Inače, policija West Midlandsa poziva građane na dojave o pijanim vozačima i za to im nudi nagrade i do 200 funti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene