Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijavljeno 7 osoba

BIH: Otkrivene ubojice generala HVO-a iz 1995.?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine potvrdila je u utorak kako je identificirala vjerojatne počinitelje ubojstva generala Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Vlade Šantića, koje na razjašnjenje čeka još od 1995. godine.

U priopćenju objavljenom u Sarajevu Uprava policije federalnog MUP-a pojasnila je kako je županijskom tužiteljstvu u Bihaću zbog tog djela kazneno prijavila sedam osoba.

Osim za ubojstvo oni se terete i za organizirani kriminal.

'Službenici Federalne uprave policije utvrdili su da postoje osnove za sumnje da su H.A., D.K., J.T., R.B., R.R., I.A., i E.K., svi sa područja Unsko-sanske županije, 1995. godine na području općine Cazin sudjelovali u izvršenju ubojstva general-bojnika HVO-a Vlade Šantića', stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

BiH rekorder u regiji po broju političkih stranaka, odmah iza - Hrvatska!

Tijelo generala Šantića nikada nije pronađeno, a pouzdano se zna tek kako je on posljednji put viđen živ 8. ožujka 1995. godine u hotelu 'Sedra' u okolici Bihaća i to u društvu tadašnjeg zapovjednika Petog korpusa Armije BiH Atifa Dudakovića.

Sin generala HVO-a Duje Šantić otvoreno je optužio Dudakovića kako je upravo on zapovjedio likvidaciju njegova oca, uz tvrdnju kako je razlog tome bilo uzajamno rivalstvo.

Istraga o ubojstvu generala Šantića godinama je bila obustavljena, da bi njeno ponovno otvaranje 2013. godine naložio sadašnji ravnatelj Uprave policije MUP-a Federacije BiH Dragan Lukač. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene