Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH neće izručiti Ćurkovića i Vrbata Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
BiH neće izručiti Hrvatskoj dvojicu njezinih državljana, osumnjičenih za kaznena djela, koji su nedavno bili uhićeni u BiH, jer posjeduju državljanstvo i te zemlje, izvijestio je u ponedjeljak Sud BiH.

Bivši vlasnik tvrtke "Salonit" iz Vranjica pokraj Splita Jozo Ćurković bio je uhićen krajem prošloga tjedna u Sarajevu, ali je ubrzo pušten iz pritvora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istarski SDP SDP: HDZ-ov proračun je loš, neodrživ i promašen Slika nije dostupna Policija priznala propust Mandić: Sankcionirat će one najniže u lancu

"Republika Hrvatska tražila je Ćurkovićevo izručenje zbog zloporabe položaja i financijskih malverzacija, ali je postupak izručenja obustavljen nakon što je ustanovljeno da on ima i državljanstvo BiH, te je pušten na slobodu", objasnili su dužnosnici Ureda za informiranje Suda BiH.

Ćurković je bjegunac iz Hrvatske, a prema medijskim tvrdnjama, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu protiv njega vodi istragu zbog sumnje da je sudjelovao u višemilijunskim gospodarskim malverzacijama u tvornici "Salonit" u Vranjicu.

Republika Hrvatska tražila je i izručenje Željka Vrbata, koji je bio uhićen u Sarajevu 9. travnja ove godine, ali je i taj postupak obustavljen iz istih razloga te je Vrbat pušten iz sarajevskog pritvora.

Vrbat je osumnjičen da je u prosincu 2007. godine pokušao s još dvojicom muškaraca opljačkati Getro u Sesvetama i hrvatska je policija za njim raspisala tjeralicu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene