Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istarski SDP

SDP: HDZ-ov proračun je loš, neodrživ i promašen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ova saborska zastupnica Tanja Vrbat ustvrdila je kako je državni proračun koji je vladajuća većina izglasovala toliko loš da ga nije bilo moguće popraviti amandmanima.

Ocijenivši ga neodrživim i promašenim, Vrbat je rekla kako izglasovani proračun nastavlja agoniju hrvatskoga gospodarstva. 'Hrvatskoj je potrebna promjena smjera ove rasipničke potrošnje, i to prema proizvodnji, novom zapošljavanju, otvaranju radnih mjesta i racionalnoj preraspodjeli državnog novca za korist i napredak svih građana', istaknula je Tanja Vrbat, dodajući kako je sasvim izgledno da će Hrvatska i iduće godine tražiti put prema izlasku iz krize, to jest put za oporavak.

Pročitajte i ovo Sabor 77 za i 42 protiv Hrvatski sabor izglasao proračun za 2024. Davor Nađi, Fokus brojne zamjerke Čeka se rasprava o prijedlogu državnog proračuna, oporba već baca kritike: "HDZ je očito u problemu"

>> Sabor nikad duži, proračun nikad brži

Ocijenivši ga neodrživim i promašenim, Vrbat je rekla kako izglasovani proračun nastavlja agoniju hrvatskoga gospodarstva.

'Jedan od segmenata na kojem bi vlada trebala poraditi jest regionalizacija, regionalni razvoj i decentralizacija Hrvatske', zaključila je Vrbat, dodajući kako je za oporavak zemlje iznimno važan ujednačeni rast i razvitak te smanjenje razvojnih razlika na hrvatskim područjima. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene