Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veća izlaznost

BiH: Najviše birača izašlo u hrvatskim općinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U većinskim hrvatskim općinama u BiH izlaznost birača do podneva je bila viša nego na prijašnjim izborima.

Navedeno je to iz stranačkih stožera i općinskih zbornih povjerenstava, a dodali su i da je izlaznost veća i u odnosu na odziv na državnoj razini.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Prema podacima iz lokalnih izbornih povjerenstava odziv birača do podneva se od Posavine, Središnje Bosne i Hercegovine kreće u rasponu između 14 i 30 posto. U prijepodnevnim satima odaziv birača na razini države bio je 13,48 posto.

Najviše birača do podneva glasovalo je u Tomislavgradu, 30,85 posto a najmanje u Čitluku 14,78 posto. U Mostaru je od 93.000 upisanih birača do podneva glasovalo 20,74 posto.

Prema podacima lokalnih izbornih povjerenstava u Busovači je izašlo 25,93 a Orašju 26,97 posto od upisanih birača. U Širokom Brijegu glasovalo je 24,35 , Čapljini 26,07 , a u Kiseljaku 20,41 posto.

>> Izbori u BiH: Dobar odaziv, bez poteškoća

Na biračkim mjestima su veći redovi, a za glasovanje se čeka i duže od 40 minuta, naveli su iz izbornog povjerenstva u Mostaru. Hrvatski predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor pozvali su u subotu Hrvate u BiH da izađu na izbore.

Neslužbeni rezultati očekuju se iza ponoći

3.126.599 birača, koliko ih je registrirano za sudjelovanje na ovogodišnjim, šestim po redu izborima u BiH nakon okončanja rata 1995. godine, odlučuje o novom sazivu Predsjedništva BiH, Zastupničkog doma Parlamenta BiH, entitetskih parlamenata i deset županijskih skupština u Federaciji BiH. Izravno se biraju i novi predsjednik te dva potpredsjednika Republike Srpske.

Biračka mjesta u BiH bit će otvorena do 19 sati, a po očekivanjima, prvi rezultati počet će pristizati u središte za brojanje glasova u Sarajevu oko 21 sat. SIP će prve rezultate o ishodu glasovanja za članove državnog predsjedništva objaviti oko 23 sata.

Neslužbeni rezultati glasovanja za nove parlamentarne sazive očekuju se iza ponoći, a cjeloviti neslužbeni rezultati trebali bi biti dostupni u ponedjeljak ujutro. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene