Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačano zaimanje

Izbori u BiH: Dobar odaziv, bez poteškoća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opći izbori koji u Bosni i Hercegovini protječu bez ozbiljnijih poteškoća i uz dobar odaziv birača, izjavila je predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva te zemlje (SIP) Irena Hadžiabdić.

Ona je novinarima u Sarajevu izjavila kako je većina od 5276 biračkih mjesta u zemlji i inozemstvu otvorena na vrijeme, a tek na jednom mjestu u Zvorniku otvaranje je kasnilo dva sata zbog čega će toliko i biti produljeno vrijeme za glasovanje. U prijepodnevnim satima odaziv birača bio je 13,48 posto. 'Mogu iskazati zadovoljstvo pojačanim zanimanjem birača za sudjelovanje na izborima', izjavila je predsjednica SIP-a BiH.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

>> Opći izbori u BiH: Otvorena birališta za 3,1 milijun birača

Po informacijama s terena, osim manjih poteškoća s biračkim popisima prouzročenih izmjenama naziva ulica ili pak promjenom mjesta prebivališta glasača, drugih ozbiljnijih problema nije bilo. SIP je primio nekoliko prigovora zbog navodnih kršenja izborne šutnje koji se provjeravaju.

Tri milijuna, 126 tisuća i 599 birača koliko ih je registrirano za sudjelovanje na ovogodišnjim, šestim po redu izborima u BiH nakon okončanja rata 1995. godine, odlučuje o novom sazivu Predsjedništva BiH, Zastupničkog doma Parlamenta BiH, entitetskih parlamenata i deset županijskih skupština u Federaciji BiH. Izravno se biraju i novi predsjednik te dva potpredsjednika Republike Srpske.

Biračka mjesta u BiH bit će otvorena do 19 sati, a po očekivanjima, prvi rezultati počet će pristizati u središte za brojanje glasova u Sarajevu oko 21 sat. SIP će prve rezultate o ishodu glasovanja za članove državnog predsjedništva objaviti oko 23 sata.

Neslužbeni rezultati glasovanja za nove parlamentarne sazive očekuju se iza ponoći, a cjeloviti neslužbeni rezultati trebali bi biti dostupni u ponedjeljak ujutro. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene