Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četiri osobe poginule su u nizu misterioznih prometnih nesreća koje su se u protekla tri dana zbile na cesti u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine koja povezuje Jajce i Banju Luku, a i dalje traje potraga u vodama Vrbasa za tijelom jednog od stradalih, prenijeli su u utorak lokalni mediji.


Ova "cesta smrti", koja je glavna spona između središnje Bosne i Banje Luke, poznata je po brojnim tragičnim udesima i slovi za iznimno usku i opasnu, posebice pri lošim vremenskim uvjetima.

Vezani članci Slijetanje kosovskog autobusa na autocesti A3 DORH ispitao vozača autobusa smrti u kojem je poginulo 10 osoba: Zatražen istražni zatvor Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Voditelj Službe za sigurnost prometa otkrio kako će se utvrditi jesu li se vozači doista zamijenili na Bregani, ali i što je problem kod vožnje autocestom: "Svi to znamo"

Spasilačke službe i ronioci u ponedjeljak su u mutnim vodama rijeke uspjeli pronaći dva automobila koja su u odvojenim nesrećama u nedjelju sletjela s kolnika.

U njima su pronašli tijela 25-godišnje Milice Kukuić iz Laktaša te 50-godišnjeg Milana Inđića iz Bijeljine.

Nesreće automobila u kojima su ovo dvoje nastradali policiji su prijavili suputnici koji su se uspjeli izvući iz vozila, no spasioce je zateklo ogromno iznenađenje kada su u vodi pronašli još jedan automobil o čijem ih nestanku nikada nitko nije izvijestio.

U Škodi slovenskih registracijskih oznaka našli su tijelo žene za koju nitko nije znao tko je.

Banjolučke "Nezavisne novine" izvijestile su u utorak kako je nakon izvlačenja tog automobila i obukcije utvrđeno da je riječ o Mirjani Radukić (48) iz mjesta Hrvaćani, koja je nastanjena u Sloveniji.

Također se ispostavilo kako se u automobilu u vrijeme nesreće nalazio i njen suprug Momir Radukić (53). Njegovog tijela međutim nema, a spasilački timovi nastavlja potragu jer pretpostavljaju da ga je odnijela bujica.

Mještani sela uz prometnicu upozorili su kako nikada nitko nije ništa poduzeo na potrebnom osiguranju te ceste iako se zna koliko je opasna.

Kiše i vlaga koju zna prouzročiti ispuštanje vode iz akumulacijskog jezera uz hidroelektranu pretvore cestu u pravo klizalište, a slabi i rijetki branici nisu nikakvo osiguranje od slijetanja vozila u Vrbas. (Hina)