Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ahmetovićev pomoćnik

BiH: Ministar suspendirao Vukovića nakon presude u Rijeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović privremeno je suspendirao svoga pomoćnika Vjekoslava Vukovića, nakon nedavne presude županijskog suda u Rijeci kojom je Vuković nepravomoćno osuđen na devet mjeseci zatvora zbog nabave eksplozivne naprave, priopćilo je ministarstvo sigurnosti BiH.

U kratkoj obavijesti navodi se da je zamjenik predsjednika ministarskog vijeća i ministar sigurnosti Ahmetović potpisao rješenje o suspenziji 'dok završi sudski postupak' Vjekoslava Vukovića, pomoćnika ministra za borbu protiv terorizma, organiziranog zločina, korupcije, ratnih zločina i zloporabe opojnih sredstava.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

>> Rijeka: Osuđeni zbog pokušaja atentata bombom

Zamjenik ministra sigurnosti Mijo Krešić potvrdio je za medije da je Vuković u petak podnio zahtjev za preventivnom suspenzijom. 'Gospodin Vuković je, kako sam informiran, sam uputio zahtjev za suspenzijom kako bi se riješila ta trakavica', rekao je Krešić. Dodao je da će suspenzija olakšati Vukoviću položaj kako bi se posvetio sudskom postupku.

Na riječkome županijskom sudu u početku tjedna izrečena je nepravomoćna presuda za pokušaj atentata postavljanjem eksplozivne naprave pod automobile na riječkom području. Prvooptuženi Robert Dragin osuđen je zbog poticanja na teško ubojstvo na šest godina i tri mjeseca zatvora, a Ivan Filipović i Vjekoslav Vuković na po devet mjeseci zatvora zbog nabave eksplozivne naprave. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene