Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Znak prosvjeda

BiH. Hrvatski zastupnici napustili sjednicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski zastupnici iz Srednjobosanske županije napustili su u u znak prosvjeda sjednicu tamošnje skupštine te su najavili mjere građanskog neposluha prema vlastima.

Deset hrvatskih zastupnika iz dva HDZ-a i Hrvatske seljačke stranke - Nove hrvatske inicijative je napustilo sjednicu Skupštine Središnje Bosne održane u Travniku jer je, kako tvrde, kršeći Ustav ove županije razmatran zakon kojim se ovlasti županijske agencije za državnu službu prenose Federaciji BiH.

Hrvatski su zastupnici upozorili kako će zbog kršenja županijskog Ustava 'pokrenuti mehanizam građanskog neposluha svim zakonom dopuštenim sredstvima'.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Potpuno ignoriranje hrvatskih zastupnika

Ukazali su i da je na današnjoj sjednici Skupštine demonstrirano potpuno ignoriranje hrvatskih zastupnika i političkih stranaka zbog čega je odbijeno prihvaćanje povoljnijeg zajma za opremanje bolnice na većinskom hrvatskom području koji je ponudila vlada Austrije.

Vlast u središnjoj Bosni, županiji koja ima poseban režim jer je u njoj prije rata živio podjednak broj Hrvata i Bošnjaka, uspostavile su stranke okupljene oko SDP-a. Iz vlasti su izbačena dva HDZ-a i HSS-NHI za koje je na posljednjim izborima glasovao najveći broj Hrvata. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene