Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljeno više kandidata

Biden prvo rekao da će se kandidirati sljedeće godine na izborima pa dodao: "Nismo spremni to još najaviti"

Joe Biden
Joe Biden Foto: Afp
Američki predsjednik Joe Biden u ponedjeljak je rekao da se planira kandidirati i na izborima iduće godine, no da nije spreman još to službeno objaviti.

"Planiram se kandidirati, no nismo spremni to još najaviti", rekao je u razgovoru za NBC televiziju 80-godišnji američki predsjednik.

Pročitajte i ovo Joe Biden potpora partnerima Zelenski je odahnuo, Biden potpisao zakon o paketu pomoći Ukrajini Fotografija Joea Bidena vezanog u kamionetu potez izazvao kritike Trump objavio video fotografije vezanog Bidena: "Potiče političko nasilje i vrijeme je da ga ljudi ozbiljno shvate"

Zasad je svoju kandidaturu za predsjedničke izbore iduće godine službeno najavilo petero kandidata.

Kod republikanaca to su bivši predsjednik Donald Trump, bivša veleposlanica SAD-a u Ujedinjenim narodima Nikki Haley, 'anti-woke' poduzetnik indijskog podrijetla Vivek Ramaswamy i bivši guverner Arkansasa Asa Hutchinson, piše New York Times.

NY Times navodi da se očekuje i kandidatura Rona DeSantisa, smatranog najvećim suparnikom Trumpu, a osim guvernera Floride američki medij navodi i bivšeg potpredsjednika Mikea Pencea, bivšeg državnog tajnika Mikea Pompea te senatora Tima Scotta.

S demokratske strane svoju je kandidaturu najavila Marianne Williamson, bivša duhovna savjetnica Oprah Winfrey koja je u svojoj prošloj kandidaturi 2020. pozvala na osnivanje ministarstva mira i isplatu reparacija za ropstvo.

Reuters je prošli tjedan pisao kako će se na izborima kandidirati i demokrat Robert F. Kennedy mlađi, odvjetnik i skeptik prema cjepivima i američkoj vanjskoj politici, nećak ubijenog američkog predsjednika Johna F. Kennedyja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene