Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjedatelj skeptičan

Bevanda skeptičan hoće li BiH biti spremna za ulazak Hrvatske u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je za medije u Mostaru da ulazak Hrvatske u Europsku uniju predstavlja veliku prigodu za BiH, no istodobno je izrazio skepticizam da će ova zemlja spremno dočekati taj trenutak.

Bevanda je tijekom nedavnog neformalnog susreta s premijerom Zoranom Milanovićem, na marginama otvaranja Filmskog festivala ovoga vikenda u Orašju, razgovarao o promjeni režima za izvoz roba iz BiH i Hrvatske nakon ulaska u Europsku uniju. 'Svaki put prilikom susreta napravimo jednu inventuru stanja. Po meni treba promijeniti percepciju, jer je ulazak RH u EU jedna velika prigoda za nas', rekao je Bevanda.

>> BiH: Hercegovinom i dalje haraju požari

Pri tome je istaknuo da nije siguran da će BiH do 1. siječnja sljedeće godine osposobiti granične prijelaze preko kojih bi se izvozile robe biljnog i životinjskog podrijetla u Hrvatsku, odnosno Europsku uniju te biti uspostavljeni akreditirani laboratoriji za kontrolu kakvoće roba.

'Nisam sto posto siguran da će biti uspostavljeni na vrijeme', rekao je Bevanda. Pri tome je pojasnio je da su vlasti s državne razine završile svoj dio posla, što se ne može reći za entitete, županije i općine.

>> Prosvjed poljoprivrednika u BiH

Dodao je i da hrvatske vlasti pokušavaju izlobirati povlašteni položaj kako bi u prijelaznom razdoblju mogle izvoziti robe u zemlje regije koje nisu članice EU sukladno pravilima CEFTA-e. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Reakcije na potres više od dvije tisuće komentara Slabi potresi izazvali lavinu komentara: "Takve reakcije su dokaz traume" Ilustracija upozorio RASFF U proizvodu iz Hrvatske otkriven veoma zarazan virus: Reagirao europski sustav za brzo uzbunjivanje

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene