Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Identitet i motivi nepoznati

Misterij nad nuklearkama...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajna preleta bespilotnih letjelica iznad nuklearnih centrala u Francuskoj još nije razotkrivena. Pojedine dane, primjerice 31. listopada, istodobno je bilo nadlijetano pet centrala, potvrđujući pretpostavku o usklađenu djelovanju osoba čiji identitet i motivi zasad nisu poznati

Bespilotna letjelica, devetnaesta od 19. listopada, u četvrtak je opet preletjela iznad jedne nuklearne centrale u Francuskoj, piše u subotu internetska stranica centrale u Bugeyju iznad koje je dron preletio četvrti put.

Pročitajte i ovo Plakat s receptom za gulaš od zeca u Francuskoj U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

"Ekipe za nadzor centrale u Bugeyju otkrile su ilegalnu prisutnost letjelice slične bespilotnoj u području oko centrale", navodi se u subotu u šturom priopćenju na internetskoj stranici centrale.

Kako navodi uprava koja je podnijela tužbu, nadlijetanje centrale "nije imalo posljedica za sigurnost i na rad postrojenja".

Tajna preleta bespilotnih letjelica iznad nuklearnih centrala u Francuskoj još nije razotkrivena. Ta zemlja ima drugi po veličini nuklearni park u svijetu - 58 reaktora u 19 centrala - što potiče raspravu o njihovoj sigurnosti.

Organizacija Greenpeace, koja je odmah u početku demantirala povezanost s tim izgredima, u priopćenju je izrazila zabrinutost zbog "nesposobnosti državnih služba da zaustave te prelete koji znače stvarnu prijetnju, napose za bazene za skladištenje iskorištenog goriva".

Je li riješen slučaj misterioznih nadlijetanja nuklearki?

"Vlada umanjuje taj rizik tvrdeći da tim bazenima ne prijete namjerni vanjski napadi", navodi se u priopćenju organizacije.

Pojedine dane, primjerice 31. listopada, istodobno je bilo nadlijetano pet centrala, potvrđujući pretpostavku o usklađenu djelovanju osoba čiji identitet i motivi zasad nisu poznati.

U Francuskoj su preleti nukleranih centrala zabranjeni u krugu od pet kilometara i do visine od 1000 metara iznad objekta.

Vlada neprestano opetuje da ti preleti "ne znače nikakav rizik" za centrale koje su "građene tako da su otporne na potrese pa čak i na pad zrakoplova'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene