Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beslan: Završile trodnevne komemoracije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trodnevne komemoracije u Sjevernoj Osetiji u znak sjećanja na žrtve napada na školu u Beslanu u kojem su ubijene 334 osobe od kojih 186 djece završene su u utorak minutom šutnje i puštanjem bijelih balona u nebo.

Točno u 13.05 sati po lokalnom vremenu u Beslanu, kada je prije tri godine odjeknula prva eksplozija i počela operacija oslobađanja talaca, ispred škole je održana minuta šutnje, a nakon toga su 334 bijela balona puštena u nebo u znak sjećanja na poginule.

Pročitajte i ovo Komemoracija za žrtve dječjeg ratnog logora u Sisku u vrijeme NDH Tužna obljetnica Održana komemoracija za žrtve dječjeg logora u Sisku: "Mnoga su djeca stradala, no velik je broj usvojen i spašen" Komemoracija za Ivana Šukera - 4 održana komemoracija Emotivan oproštaj od bivšeg ministra Ivana Šukera: "Svaka ti čast, bio si i ostao borac"

Godine 2004. prvog dana škole i Dana znanja koji se obilježava u Rusiji 1. rujna teroristi su zauzeli školu u Beslanu i uzeli su za taoce učenike, njihove roditelje i učitelje. Držali su ih tri dana bez vode i hrane.

Na mjestu tragedije okupilo se više tisuća ljudi. Bivši taoci, rođaci i prijatelji žrtava donijeli su cvijeće i zapalili svijeće u sportskoj dvorani u kojoj su teroristi držali taoce s postavljenim eksplozivom unaokolo.

Predsjednik ruske Dume Boris Grizlov izjavio je u subotu u Sjevernoj Osetiji da istraga o terorističkom činu u školi u Beslanu nije okončana i da će do siječnja iduće godine biti završena ispitivanja svjedoka i sve potrebne ekspertize, a da će u Podmoskovlju biti izvršena rekonstrukcija cijelog događaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene