Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prikupljeni će novac najvjerojatnije završiti u pučkim kuhinjama jer je beskućnik tako poželio.


Beskućnik iz Langforda (Kanada) u šestom desetljeću života, koji je zamolio medije da ne otkrivaju njegov identitet, odbio je dar od 36.000 kuna i zamolio ljude dobre volje da mu pomognu pronaći posao.

Vezani članci Policija, ilustracija U teškoj prometnoj nesreći poginula mlada žena Policija, ilustracija Teška nesreća kod Skradina: Sudarila se dva automobila, vozač jednog zadobio ozljede opasne po život

Pošteni je čovjek prije nekoliko dana na ulici pronašao oko 16.000 kuna, a kada je do javnosti doprla vijest da je došao do vlasnika i vratio mu sve do posljednje lipe, brojni su se udružili kako bi ga za to djelo nagradili.

Na stranici GoFundMe je do danas njih preko 200 skupilo 5.310 dolara, međutim sav će taj novac vjerojatno završiti u pučkoj kuhinji jer je spomenuti beskućnik velikog srca tako poželio.

Pogledajte kako djeca reagiraju kada vide da vam je ispao novčanik

"Zamolili samo ga da prespava odluku i razmisli ponovo. No, kada se i sutradan pojavio u postaji, ostao je pri istoj molbi - da mu pomognemo uplatiti novac kuhinjama koje brinu o ljudima u nevolji", prepričao je policajac Alex Bérubé, koji je za beskućnikom danima tragao kako bi ga obavijestio da ga čeka nagrada.

"Sve što bih volio ponovo u životu imati je posao", odgovorio mu je taj čovjek, te je informacija proslijeđena svima u gradu kako mu želja bila ispunjena. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook