Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije zainteresiran samo za knjige'

Bertone: Papa nije udaljen od stvarnih problema ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogrešno je zamišljati papu Benedikta XVI. usredotočenog isključivo na knjige i nezainteresiranog za konkretne probleme ljudi, rekao je drugi čovjek Vatikana, kardinal Tarcisio Bertone na sedmu obljetnicu početka pontifikata sadašnjeg Pape.

‘Krivo procjenjuju oni koji Papu vide isključivo zadubljenog u knjige i udaljenog od stvarnih problema ljudi’, piše Bertone u tribini dnevnog lista Il Messaggero.

Benedikt XVI. se ‘suočava s pitanjima koja se postavljaju u svijetu i poziva kršćanske zajednice da se bave problemima ljudi, zaposlenjem, gospodarskom krizom i krizom vrijednosti’, piše talijanski kardinal.

Pročitajte i ovo Papa Franjo, Antonio Guterres, Emmanuel Macron Dopuštena zabrana Vatikan pohvalio odluku Vrhovnog suda SAD-a, reakcije stižu iz cijelog svijeta: "Ograničavanje pobačaja samo ga čini smrtonosnijim" Papa Franjo i Angelo Sodano u 94. godini života Preminuo važni vatikanski kardinal: Bio je optužen da je štitio crkvene pedofile

>> Papu tuže zbog pedofilije i zločina protiv čovječnosti

>> Drugi čovjek Vatikana dobio prijetnje smrću

Papa je u ponedjeljak proslavio 85. rođendan i postao najstariji papa na funkciji od Leona XIII. početkom XX. stoljeća, a u četvrtak obilježava sedmu obljetnicu na čelu Katoličke crkve.

Brojni svjedoci govore da Joseph Ratzinger, bivši profesor teologije, kojeg je 1981. papa Ivan Pavao II. postavio za pročelnika Kongregacije za nauk vjere, koristi svaki slobodan trenutak za pisanje knjiga o Isusu Kristu. (Hina)

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene