Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi namjerava prodati svoju luksuznu vilu na Sardiniji, koja je proteklih godina zbog raskalašenih zabava s mladim starletama privlačila pozornost svjetske javnosti, a u međuvremenu se već javila nekolicina zainteresiranih kupaca.


Emir Abu Dabija, jedan poduzetnik iz Londona i nekolicina ruskih magnata zanimaju se za Berlusconijevu vilu Certosu u poznatom ljetovalištu Porto Rotondo na Costi Smeraldi na Sardiniji, objavio je jedan list. Prema istome izvoru, Berlusconi za vilu traži 450 milijuna eura.

>> Berlusconi oštro kritizirao 'hegemoniju' Njemačke

Vila, površine 2.500 četvornih metara s pogledom na more nalazi se u parku veličine 80 hektara s egzotičnim biljkama koje Berlusconi sam njeguje. U parku se nalaze i dva jezera, umjetni vulkan i amfiteatar. Berlusconi od 1988. ljetuje u vili Certosi, a rado je onamo pozivao druge državnike.

>> Berlusconi se vratio politici i napao Montijevu vladu

Predsjednik britanske vlade Tony Blair bio je Berlusconijev gost u vili Certosi 2005., ruski predsjednik Vladimir Putin ondje je ljetovao 2003., a 2008. gost u vili bio je predsjednik češke vlade Mirek Topolanek, čiji je boravak postao poznat po objavljenim obnaženim fotografijama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Zastava Hrvatske i Europske Unije (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Hrvatska dobila tri službene opomene zbog povrede europskog prava Prodaje se Češka vila (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Treba vam vila na moru? Država prodaje jednu, cijena – prava sitnica! Vaša može biti za 32,1 milijun kuna