Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bio bih manji vazal od Montija'

Berlusconi oštro kritizirao 'hegemoniju' Njemačke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi oštro je kritizirao Njemačku, 'hegemonističku državu koja ostalim europskim državama diktira pravila štednje'.

'U odnosu na premijera Marija Montija, ja bih bio manje vazal u odnosu prema Njemačkoj', rekao je bivši premijer koji Berlinu predbacuje da misli kako 'mjerama štednje može smanjiti dug', u razgovoru za talijansko izdanje Huffington Posta.

'To je obična iluzija: javni dug smanjuje se povećanjem BDP-a, koji označava razvoj i povećanje gospodarskog rasta', rekao je.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Silvio Berlusconi - 1 u 87. godini Preminuo je Silvio Berlusconi, zločesti dečko talijanske politike

>> Berlusconi se vratio politici i napao Montijevu vladu

Berlusconi također smatra kako su počinjene pogreške pri uvođenju eura, no danas je, vjeruje, teško izaći iz euro zone. Berlusconi tvrdi da postoje tri mogućnosti za suočenje s aktualnom situacijom: 'uvjeriti Njemačku da se ne može nastaviti samo s mjerama štednje", potom da 'Nijemci izađu iz eurozone', ili da 'ostale zemlje izađu iz eurozone', no dodao je kako preferira prvo rješenje.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene