Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnik talijanskog oporbenog desnog centra i bivši premijer Silvio Berlusconi rekao je za talijansku agenciju ANSA kako se ne planira povući iz politike, ali da ne bi želio biti premijer tzv. 'velike' koalicije desnice i ljevice.


Precizirajući na što se odnosi izjava, koju je prenio list desne orijentacije Libero, kako ne želi više biti premijer te kako se neće ni pojaviti kao predsjednički kandidat, bivši talijanski premijer ustvrdio je da "ne postoji projekt napuštanja političke pozornice". 

Vezani članci Andrej Plenković Plenković iz Zadra poručio: "Očekujem od dežurnih dušebrižnika i moralizatora da reagiraju na diskriminaciju i govor mržnje" Automobil premijerove pratnje sudjelovao u prometnoj nesreći - 3 Ipak nije premijerova pratnja: Dva službena vozila Sabora i Vlade sudarila se na cesti kod Makarske

Pojasnio je također, u telefonskoj izjavi za ANSA-u, kako "ne
pretendira biti u vladi eventualne velike koalicije (desni i lijevi
centar zajedno), a još manje biti njezinim predsjednikom".

List je napisao kako je Berlusconi predao rukopis svoje biografije izdavačkoj kući Mondadori, pa je čak prenio i naslov (Kalvarij slobode), što je čelnik desnice također opovrgao.

Televizijski magnat Berlusconi se odlučio ući u politiku 1992. kada su stranke bile zahvaćene istragom o korupciji i pobijedio na izborima 1994., ali je poslije samo sedam mjeseci morao podnijeti ostavku na položaj premijera. Na izborima 1996. Berlusconi je prvi put izgubio od Romana Prodija. 

Na izborima 2001. Berlusconi je pobijedio, a onda je 2006. po drugi put izgubio od sadašnjeg predsjednika vlade lijevog
centra Romana Prodija.