Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prosvjedi protiv Berlusconija završili i vrijeđanjem Pape, ministara...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom prosvjeda protiv premijera Silvija Berlusconija, koji je održan u utorak uvečer na rimskom Trgu Navona, vrijeđalo se i Papu Benedikta XVI., ministre u talijanskoj vladi desnog centra, posebno žene ministrice, tako da je manifestacija postala bumerang za oporbu, koja se na koncu ogradila od izjava.

 U posebno nezgodnoj situaciji oporba se našla zbog izjave glumice i satiričarke Sabrine Guzzanti, koja je za ljepoticu Maru Carfagnu kazala kako je postala ministricom jer "je Berlusconiju pušila...". 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suočen s nekoliko suđenja Berlusconi sucima: Vi ste 'karcinom' ili ste s druge planete Slika nije dostupna Što se događalo iza zatvorenih vrata? Procurile fotografije s Berlusconijevih raskalašenih zabava

Prosvjed je organizirao Antonio Di Pietro, bivši sudac protukorumpcionaške istrage čiste ruke, sa svojom strankom Italija vrijednosti, koji za Berlusconija kaže kako ima "mafijaško ponašanje". 

- Meni se živo fučka za seksualni život Berlusconija, ali ne može staviti za ministricu onu koja mu je p..... (upotrebljen je izraz uccello, ptica, sinonim za muški spolni organ), ne možeš je postaviti nigdje, a kamoli na položaj ministrice za jednaka prava, kazala je Sabrina Guzzanti za ministricu Maru Carfagnu, koja je odmah najavila tužbu. 

Bio je to najžešči napad na Berlusconija i njegovu vladu na mitingu koji je trebao potaknuti ljevicu u oporbenm akcijama.
Sabina Guzzanti, kčerka novinara Paola Guzzantija koji je u Parlament ušao sa Berlusconijevom strankom, napala je i papu Ratzingera optuživši ga za slučaj koji je izbio prošle godine kada, zbog prosvjeda, nije došao na sveučilište La Sapienza u Rimu otvoriti školsku godinu. 

Optužila ga je što je namjeravao otvoriti sveučilišnu godinu, što po njezinu mišljenju ne bi trebali činiti pape. Guzzanti je optužila i novinare i Vatikan što su stvorili slučaj i branili pravo Banediktu XVI. na govor na sveučilištu. 

- Za 20 godina (Ratzinger) će biti u paklu, gdje će ga mučiti vražići pederi, kazala je Guzzanti. 

Inače, Berlusconi je pod istragom zbog toga što je preporučivao mlade glumice za uloge u sapunicama RAI-ja, a za Carfagnu, koja je postala ministrica u njegovoj vladi, je kazao kako bi je oženio da nije već oženjen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene