Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pohvalio ga Medvedev

'Berlusconi je najautoritativniji i najiskusniji vođa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev pohvalio je talijanskog premijera Silvia Berlusconia kao 'najautoritativnijeg i najiskusnijeg' čelnika skupine G8.

Taj je kompliment uslijedio nakon što je Berlusconi, na zajedničkoj konferenciji za novinare u Milanu, pozvao na zadržavanje sadašnjeg formata po kojem čelnici G8 - SAD, Japan, Njemačka, Francuska, Velika Britanija, Italija, Kanada i Rusija, svake godine održavaju sastanke na vrhu o svjetskim pitanjima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje za utaju poreza Berlusconi uzimao novac za crne fondove? Slika nije dostupna 'Pravosudne makinacije' Berlusconi negira optužbe za prostituciju

Te summite neki kritiziraju kao elitističke brbljaonice na kojima se postiže malo konkretnih rezultata, no 44-godišnji Medvedev kaže da su važni jer svjetskim čelnicima, od kojih su neki novi na globalnoj sceni, omogućuju razmjenu mišljenja i stavova. 'Među njima, najautoritativniji i najiskusniji bez sumnje je Silvio Berlusconi. Uvijek pažljivo promatram što Silvio radi i kako odgovara na pitanja', rekao je Medvedev.

Berlusconi, 73-trogodišnjak s tri mandata talijanskog premijera, obilježio je brojnim gafovima neke od prošlih susreta sa svojim kolegama. Tako je tijekom sastanka s Medvedovom u Moskvi 2008. opisao tada novoizabranog američkog predsjednika Baracka Obamu kao 'preplanulog', a kasnije je odgovarajući na kritike pojasnio kako je mislio reći 'sladak'.

Takvih lapsusa nije bilo u petak kada su se Berlusconi i Medvedev usredotočili na razgovore o gospodarskim odnosima Italije i Rusije. Italija je treći ruski trgovinski partner, iako se međusobna robna razmjena u 2009. smanjila za 30 posto zbog svjetske gospodarske krize. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene