Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pravosudne makinacije'

Berlusconi negira optužbe za prostituciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik talijanske vlade Silvio Berluscini ukazao je u priopćenju na 'pravosudnu makinaciju' nakon što je u petak u Milanu pokrenuta istraga protiv njega zbog zloporabe položaja i prostitucije s maloljetnicom u skandalu nazvanom 'Rubygate'.

Tužiteljstvo u Milanu sumnjiči Berlsconija da je imao višestruke intimne odnose s Ruby, malodobnom Marokankom, i za zloporabu dužnosti kada je intervenirao u njezinu korist nakon što je privedena pod optužbom za krađu u svibnju 2010. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne želi više govoriti o Ruby Berlusconi nimalo ne brine zbog suđenja za seksualnu aferu Slika nije dostupna Promotorica knjige VIDEO: Ruby reklamira ljubavni roman

Na taj je način želio 'prikriti činjenicu da je u više navrata vikendom bio klijent maloljetne prostitutke u Arcoreu', njegovoj rezidenciji na sjeveru Italije, 'te osigurati da za to ne bude kažnjen i izbjeći da se saznaju detalji sa zabava organiziranih u njegovoj rezidenciji', objavila je Corriere della Sera u petak, pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Berlusconi je pozvan na ispitivanje između 21. i 23 siječnja, ali mogu ga zastupati i njegovi odvjetnici. 'Ta nova makinacija koju su mediji produbili, neće nas zaustaviti niti omesti od obveze da promijenimo ovu zemlju', priopćio je Berlusconi, koji i inače tvrdi da je redovno žrtva progona i ljevičarskih sudaca.

Još jedna u nizu urota

Berlsuconi je kazao da je to još jedna u nizu urota s ciljem blaćenja njegova ugleda i eliminacije s političke scene. 'Od mača će stradati oni koji koriste pravosuđe kao političko oružje', rekao je im je.

I Berlsuconi i Ruby, koja je napunila 18 godina u studenome 2010., demantiraju bilo kakvu seksualnu vezu. Mlada Marokanka, plesačica pravim imenom Karima El Marupi, izjavila je da je triput bila u Berlusconijevoj rezidenciji blizu Milana na 'običnim večerama'.

>> Afera prostitucija: Otvorena istraga o Berlusconiju

Berlusconi je priznao da je mislio da je Ruby punoljetna i da joj je pomogao kada je uhićena, ali samo zato jer 'pomaže potrebitima'. Njegovi odvjetnici su rekli da se radi o 'apsurdnim i neutemeljenim optužbama' i kritizirali su ulogu milanskog tužiteljstva i naglasili da bi za optužbe koje pripisuju Berlusconiju u vili Arcore trebao biti nadležan sud u Monzi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene