Prošle su gotovo dvije godine otkako su stanovnici Berlina mogli tepati svom polarnom medvjedu Fritzu koji je uginuo u dobi od četiri mjeseca 2017., ali sada su napokon dobili novoga.

Galerija


Zoološki vrt Tierpark Berlin objavio je video zapis u petak koji prikazuje mladu ženku polarnog medvjeda koju su tada prvi put posjetili veterinari. "Napravila je prve korake prema čuvarima", rekao je direktor Andreas Knieriem za dpa u četvrtak kada je prvi put posjetio nastambu.

Vezani članci Bebe u zoološkom (Foto: ZOO Zagreb) - 2 U zagrebačkom ZOO-u okotila se beba divovskog mravojeda, ugrožene vrste Slika nije dostupna Zaštitari životinja žele ubiti napuštenog medvjedića

Veterinarski pregled utvrdio je da je 8,5 kilograma teška i 60 centimetara dugačka medvjedica rođena 1. prosinca već i sada vrlo jaka. Prema navodima direktora, moći će pratiti svoju majku Tonju (9) izvan nastambe već u ožujku.

Smrtnost polarnih medvjeda je vrlo visoka jer su rođeni vrlo nerazvijeni, veličine su zamorca te slijepi i gluhi. Prethodni polarni medvjed u tom zoološkom vrtu - Fritz - iznenada je uginuo 2017. u dobi od četiri mjeseca od bolesti jetre.

Zoološkom vrtu Tierpark Berlin polarni će medvjed vrlo dobro doći s obzirom da se nalaze na krajnjem istoku grada te su zasjenjeni od Berlinskog zoološkog vrta koji se nalazi u centru, a gdje je prije desetak godina medvjedić Knut bio velika zvijezda.

I njegova je priča imala tragični završetak, on je u starosti od četiri godine uginuo od infekcije mozga 2011. godine. (Hina)