Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Berezovskome u odsutnosti 6 godina zatvora za krađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Moskvi u odsutnosti je osudio ruskog tajkuna i oštrog kritičara Kremlja, Borisa Berezovskog, na šest godina zatvora zbog pronevjere i krađe milijuna dolara iz nacionalne zrakoplovne kompanije Aeroflot.

Berezovski, nekada siva eminencija Kremlja, danas živi u egzilu u Londonu kamo je izbjegao pred suđenjem pokrenutim nakon što se razišao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Moskvi počelo suđenje Berezovskom Slika nije dostupna Britanci neće optužiti Berezovskog

Sud u Moskvi dosudio je Berezovskome šest godina zatvora za krađu 6,1 milijuna eura iz zrakoplovne kompanije Aeroflot od 1996. do 1998. godine, prenijela je agencija Interfax.

Suđenje je "farsa", kazao je u četvrtak za moskovski radio Eho, Berezovski, koji je isticao da je suđenje "politički motivirano", javlja agencija Associated press.

Britanija je odbacila ruske zahtjeve za izručenjem i dodijelila
Berezovskom status političkog azila.

Berezovski se obogatio u procesu privatizacije tijekom mandata prvoga ruskog predsjednika Borisa Jeljcina. Prije nekoliko dana taj otvoreni protivnik predsjednika Putina objavio je da financira tajni pokret u Rusiji "kako bi pripremio ljede za izlazak na ulice" i rušenje aktualnog režima, podsjeća agencija France presse.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene