Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izglasala gradska skupština

Beogradske ulice više ne nose hrvatske nazive: Nema više Kornatske, Lošinjske ni Riječke ulice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici Skupštine grada Beograda donijeli su odluku o preimenovanju ulica u tom gradu, a tom su odlukom preimenovane ulice koje su bile nazvane po hrvatskim mjestima i gradovima.

Riječka ulica na teritoriju općine Vračar preimenovana je u Ulicu kneginje Julije. Kornatska ulica na Paliluli preimenovana je u Ulicu Anrija Žamea, prema francuskom liječniku, dok je Lošinjska ulica na Zvezdari postala Ulicom Vladana Desnice. Šibenička ulica dobila je ime majora Ive Fregla, pripadnika jugoslavenske armije.

Pročitajte i ovo Donald Trump i Jared Kushner Velika ulaganja Zet Donalda Trumpa planira graditi luksuzne nekretnine u susjedstvu Djevojčica uz majku pije sok Saslušana na sudu Užas u Beogradu: Otkriveno što je majka stavljala u sokove maloljetnoj kćeri tijekom njezina liječenja

Ulica vojvode Hrvoja postala je Ulica kneza Stracimira, vladara i brata Stefana Nemanje, a Ulica Ljudevita Posavskog na teritoriju Voždovca dobila je ime majora Aleksandra Mišića, piše Nova.rs.

Inače, prošle godine u rujnu preimenovana je i Hrvatska ulica u beogradskom naselju Kotež u Ulicu glinskih žrtava 1941. godine.

Beograd je u 2020. odlučio preimenovati nazive ulica. Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić pozivao je na "reprocitet" i istaknuo da od bivših jugoslavenskih zemalja samo Crna Gora i Makedonija imaju Beogradsku ulicu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene