Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

40-godišnjakinja umrla je od anoreksije i to bez medicinske pomoći, jer, 'bolnice u Srbiji ne primaju kronično oboljele od anoreksije'.


I.M. je umrla s 25 kilograma i bila je potpuno nepokretna, a od anoreksije je bolovala 15 godina. Njezina majka tvrdi da je nijedna zdravstvena ustanova nije htjela primiti na bolničko liječenje. Na dan kad je umrla upala je u hipoglikemijsku komu i odvedena je u jednu srpsku bolnicu. Iz bolnice je puštena jer 'nije neposredno životno ugrožena' ispričala je njezina majka, prenosi Kurir.

Vezani članci Veledrogerije: Nema dogovora, a ni lijekova - 1 Prijeti nam nestašica: Već od idućeg tjedna neke bolnice mogle bi dobiti i 70 posto manje lijekova Ivan Klobučar, Oktal Pharma Šef Oktal Pharme: "Što ako nekome hitno bude trebao lijek? Onda ga neće dobiti. To napokon treba reći javno"

Dva sata nakon posjeta bolnici I.M. je umrla. Neutješna majka rekla je da su njezinu kćer neprestano preusmjeravali između psihijatrije i bolnica. Psihijatri su je slali u bolnicu da ojača prije liječenja, a u bolnici je nisu htjeli primiti jer je anoreksija psihosomatska bolest.

Liječnici su savjetovali liječenje u Londonu te su rekli da liječenje koje bi moglo pomoći njenoj kćeri stoji oko 200.000 eura. U bolnici kažu da je pacijentica odbijala liječenje te da je na dan smrti sama inzistirala da je puste iz bolnice.