Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beograd: Pronađen laptop haaškog optuženika Karadžića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Torba, za koju se pretpostavlja da je vlasništvo haaškog optuženika Radovana Karadžića, u kojoj su se nalazili laptop, 55 disketa, članci iz novina i dvije knjige, pronađena je u ponedjeljak, 11. kolovoza na batajničkoj cesti, nadomak Beogradu, priopćio je srbijanski Akcijski tim za suradnju s Haaškim tribunalom (ICTY), a prenose beogradski elektronički mediji.

"Trenutačno se obavljaju DNK analize, kao i drugi istražni postupci, kako bi se u cijelosti razjasnile sve okolnosti vezane za navedeni slučaj, a posebice da bi se utvrdilo pripadaju li pronađene stvari doista haaškom optuženiku Radovanu Karadžiću", navodi se u priopćenju i dodaje da je torba pronađena na temelju dojave i aktivnosti nadležnih državnih tijela u ponedjeljak oko 15.00 sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VIDEO: Karadžić se imao namjeru predati 2009.? Slika nije dostupna Kosor: Karadžićevo uhićenje je odlična vijest

Mediji podsjećaju da su Karadžićevi odvjetnici ranije predali istražnom sucu Okružnog suda u Beogradu zahtjev da se njihovu branjeniku vrati laptop i 50 disketa, koji su mu, kako tvrde, oduzeti prilikom uhićenja.

Karadžić je poslije 13 godina skrivanja prebačen u pritvorsku jedinicu Haaškog tribunala prebačen 30. srpnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene