Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Torba, za koju se pretpostavlja da je vlasništvo haaškog optuženika Radovana Karadžića, u kojoj su se nalazili laptop, 55 disketa, članci iz novina i dvije knjige, pronađena je u ponedjeljak, 11. kolovoza na batajničkoj cesti, nadomak Beogradu, priopćio je srbijanski Akcijski tim za suradnju s Haaškim tribunalom (ICTY), a prenose beogradski elektronički mediji.


"Trenutačno se obavljaju DNK analize, kao i drugi istražni postupci, kako bi se u cijelosti razjasnile sve okolnosti vezane za navedeni slučaj, a posebice da bi se utvrdilo pripadaju li pronađene stvari doista haaškom optuženiku Radovanu Karadžiću", navodi se u priopćenju i dodaje da je torba pronađena na temelju dojave i aktivnosti nadležnih državnih tijela u ponedjeljak oko 15.00 sati.

Vezani članci Huawei MateBook X Pro Kako postati produktivniji u poslu? Iskoristite mogućnosti Huawei Share tehnologije Slika nije dostupna Beograd: Saslušavaju se osumnjičeni za pomaganje u bijegu Stojana Župljanina

Mediji podsjećaju da su Karadžićevi odvjetnici ranije predali istražnom sucu Okružnog suda u Beogradu zahtjev da se njihovu branjeniku vrati laptop i 50 disketa, koji su mu, kako tvrde, oduzeti prilikom uhićenja.

Karadžić je poslije 13 godina skrivanja prebačen u pritvorsku jedinicu Haaškog tribunala prebačen 30. srpnja.