Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O procjenama lokalnih dužnosnika

Filipinski predsjednik: 'Broj poginulih na Filipinima bliži je 2.000 nego 10.000'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj poginulih u tajfunu koji je pogodio Filipine bliži je 2.000 ili 2.500, nego ranije objavljenoj brojci od 10.000, rekao je filipinski predsjednik Benigno Aquino televiziji CNN u utorak.

'Deset tisuća je, mislim, previše', rekao je Aquino u razgovoru objavljenom na internetskim stranicama CNN-a. On je rekao da su lokalni dužnosnici koji su iznijeli procjene bili preblizu razaranjima da bi mogli dati točne podatke. 'Uz tu procjenu veže se emocionalna drama', rekao je.

>>
SAD šalje nosač zrakoplova u pomoć Filipinima

Aquino je CNN-u rekao da vlada još uvijek prikuplja informacije iz različitih područja pogođenih olujom. 'Nadamo se da ćemo moći kontaktirati preostalih 29 okruga gdje još moramo utvrditi brojke, posebice za nestale, no za sada je 2000, ili 2500, broj s kojime baratamo što se tiče poginulih', rekao je. 'Sad je brojka oko 2000 no još uvijek bi se mogla povećati', rekao je Aquino CNN-ovoj novinarki Christiane Amanpour.

Filipinski
dužnosnici su broj poginulih u tajfunu Haiyan prvotno procijenili na 10.000. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Slika nije dostupna Evakuira se stanovništvo Stiže supertajfun - 'Ovo je vrlo opasna oluja, najjača ove godine'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene