Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. pozvao je 262 biskupa koji su sudjelovali u radu sinode da provode novu evangelizaciju cijelim svijetom i da raspire prigušenu vatru evanđelja među onima koji su izgubili vjeru.


Na završetku biskupske sinode koja je trajala tri tjedna i na kojoj se otvoreno raspravljalo o svim gorućim temama i krizama unutar Crkve, Papa je zajedno sa sinodskim ocima slavio misu u bazilici svetog Petra.

Vezani članci Papa na sprovodu kardianala Georgea Pella Papa Franjo došao na sprovod kontroverznom austrijskom kardinalu koji je bio u zatvoru zbog seksualnog zlostavljanja djece Slika nije dostupna Poruka iz Vatikana: Krist je želio da njegova kuća bude s uvijek otvorenim vratima za svakoga

'Pravi protagonisti nove evangelizacije jesu sveci: primjerom svog života i svojim djelima milosrđa oni govore jezikom koji svi razumiju', rekao je, pozivajući na vjerodostojno življenje evanđelja i unutarnje obraćenje koje je potrebno i samim biskupima. Istaknuo je 'žurnu potrebu da se Krist naviješta na nov način ondje gdje je Božja vatra zapretana i treba ju raspiriti kako bi postala živ oganj što svijetli i grije cijelu kuću'.

>> Papa proglasio još sedam svetaca, među njima prva Indijanka

Biskupska sinoda o novoj evangelizaciji započela je 7. listopada. Benedikt XVI. sazvao je sinodu biskupa iz cijeloga svijeta kako bi zajedno pokušali pronašli načine za 'novu evangelizaciju', u času kada kršćani gube utjecaj u Europi i žrtve su diskriminacije u nekim dijelovima svijeta. Tema nove evangelizacije jako je važna za Benedikta XVI. i 2010. osnovao je novu službu s tim ciljem.

Zadnju sinodu o evangelizaciji sazvao je Pavao VI. 1974., ali kriza Crkve u nekad kršćanskim zemljama nije tada bila tako naglašena. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju