Maggie De Block
Maggie De Block Foto: Afp

Belgija je u utorak prvi put od 10. ožujka objavila kako nema smrtnih slučajeva povezanih s bolesti COVID-19 te je od prošlog tjedna obavezno nošenje maski u trgovinama, kinima i muzejima. Odabirom maske pažnju je privukla i ministrica zdravstva.


Maggie De Block, belgijska ministrica zdravstva, u utorak je u parlamentu nosila masku s printom svog lica i privukla pažnju medija i korisnika društvenih mreža. Fotografiju s maskom na licu stavila je na svoj Twitter profil i napisala da sav prihod od prodaje maski ide u humanitarne svrhe.

Vezani članci Maske, ilustracija Teško pogođeni pandemijom: U ovoj zemlji nošenje zaštitnih maski postalo obvezno i na otvorenom Koronavirus, ilustracija Broj dnevno zaraženih koronavirusom u Belgiji skoro se udvostručio za tjedan dana

 

 

Inače, u Belgiji koja ima 11,5 milijuna stanovnika, broj smrti iznosio je 850 na milijun što je, s izuzetkom državice San Marino, najveći postotak smrtnosti u svijetu.

Vrhunac smrti u jednom danu Belgija je dosegnula 12. travnja kada su umrle 343 osobe od posljedica covida-19.

Krivulja potvrđenih zaraza dramatično je pala, ukupno 62.781, iako je dnevna brojka u zadnjih sedam dana prosječno iznosila 95, što je za 11 posto više od prethodnog tjedna.