Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Belgija dobila dojavu

'Skupina boraca IS-a napustila je Siriju prije tjedan i pol kako bi ušla u Europu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgijska policija primila je dojavu o terorističkoj prijetnji u kojoj se upozorava da je skupina boraca Islamske države nedavno krenula iz Sirije prema Europi, s planovima za napade u Belgiji i Francuskoj, kazao je u srijedu izvor blizak službama sigurnosti.

Belgijski krizni stožer zadužen za koordiniranje sigurnosnih mjera priopćio je da je dojava proslijeđena svim policijskim postajama u zemlji, ali da se za sada ne planira povećanje razine sigurnosti na maksimum, jer bi to značilo neminovnu prijetnju od terorističkog napada.

Pročitajte i ovo Teroristički napad u Moskvi Izvori otkrivaju Iran je također upozorio Rusiju na sigurnosnu prijetnju uoči napada u Moskvi Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć"

Kako je objavio dnevni list DH, "skupina boraca IS-a napustila je Siriju prije tjedan i pol kako bi ušla u Europu preko Turske i Grčke, u čamcima i bez putovnica".

Dojava je primljena dva dana nakon što je naoružani napadač koji se zakleo na vjernost IS-u ubio francuskog policajca i njegovu suprugu u domu nedaleko od Pariza i četiri dana nakon pokolja 49 ljudi u gay klubu u Orlandu na Floridi koji je izveo mladić afganistanskog podrijetla koji se također pozivao na IS. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene