Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preventivne mjere

Panika u Austriji: Pojačali naoružane policijske kontrole zbog mogućih napada

Bečka policija pojačala je naoružane policijske ophodnje u gradu, uključujući i područje oko crkvi, nakon što je unutarnja obavještajna služba dobila informaciju koja upućuje na mogući islamistički napad.

Zabrinutost se proširila Bečom nakon što je obavještajna služba saznala informaciju o mogućem islamističkom napadu, a policija je odmah reagirala i pojačala kontrolu u gradu.

"Koliko će ova pojačana zaštita lokacija trajati, ne može se trenutačno procijeniti", napisala je policija na Twitteru. Naglasila je da će odmah izdati upozorenje ako se prijetnja suzi na određenu lokaciju.

Pročitajte i ovo Damir Dekanić Tko je vozio? Otkriveno tko je sve uhićen zajedno s HDZ-ovim županom: Troje policajaca, vlasnica kuće...

Pročitajte i ovo Lopovi u akciji Kakva ideja VIDEO Lopovi bagerom razvalili bankomat kako bi se dočepali novca: Pogledajte kakav su kaos napravili

Policija je upozorila građane na povećan broj naoružanih policijskih ophodnji.

"Primijetit ćete da je trenutačno u gradu veći broj policijskih snaga u ophodnjama sa specijalnom opremom. Razlog je nespecifična prijetnja protiv crkvi. Ovdje ćemo vas nastaviti informirati", dodala je policija na Twitteru.

Pojasnila je da austrijska unutarnja obavještajna služba ima informaciju da je u Beču planiran napad s islamističkom pozadinom.

Dodala je da su preventivne mjere uobičajene u takvim slučajevima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene