Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikad nije kasno za to

BBC-jev veteran priznao: 'Žao mi je što sam nudio dokaze da Srbi nemaju logore u BiH'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
BBC-jev veteran javno se ispričao zbog podrške listu koji je tvrdio da Srbi ne vode koncentracijske logore u BiH.

Simpson, koji je urednik vanjske politike na BBC-ju, po prvi put je priznao kako mu je žao zbog ponude davanja dokaza protiv kolega novinara, koji su nepravedno bili optuženi za izmišljanje izvještaja o uvjetima u dva srpska logora u BiH - Trnopolju i Omarskoj, prenosi Guardian.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Pišući za Observer, Simpson je požalio umiješanost u obranu sada ukinutog lista Living Marxism, kojeg su televizijska ekipa ITN-a i bivši novinar Guardiana Ed Vulliamy tužili. "Žao mi je sad što sam dao podršku post-marksističkom listu Living Marxism, u trenutku kad ih je tužio ITN zbog dovođenja u pitanje njihovog izvještaja o logorima. Tada mi se činilo kako velike i financijski dobrostojeće kompanije ne bi trebale upropaštavati male listove. No sad mi je jasno kako su tu po srijedi bila puno veća pitanja", pojasnio je Simpson.

Simpson je napravio i osvrt nove knjige Vulliamyja pod nazivom "The War is Dead, Long Live the War – Bosnia: the Reckoning", a ono što se događalo u Trnopolju, Omarskoj i Sarajevu, nazvao je zlom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene