Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

BBC-jev veteran javno se ispričao zbog podrške listu koji je tvrdio da Srbi ne vode koncentracijske logore u BiH.


Simpson, koji je urednik vanjske politike na BBC-ju, po prvi put je priznao kako mu je žao zbog ponude davanja dokaza protiv kolega novinara, koji su nepravedno bili optuženi za izmišljanje izvještaja o uvjetima u dva srpska logora u BiH - Trnopolju i Omarskoj, prenosi Guardian.

Vezani članci Kraljica Elizabeta II i princ Philip Britance posebno razbjesnila jedna stvar oko izvještavanja o smrti princa Philipa, poslali su preko 100 tisuća pritužbi Gordan Grlić Radman Hrvatska će Bosni i Hercegovini donirati cjepivo protiv koronavirusa: ''To je ispravan potez''

Pišući za Observer, Simpson je požalio umiješanost u obranu sada ukinutog lista Living Marxism, kojeg su televizijska ekipa ITN-a i bivši novinar Guardiana Ed Vulliamy tužili. "Žao mi je sad što sam dao podršku post-marksističkom listu Living Marxism, u trenutku kad ih je tužio ITN zbog dovođenja u pitanje njihovog izvještaja o logorima. Tada mi se činilo kako velike i financijski dobrostojeće kompanije ne bi trebale upropaštavati male listove. No sad mi je jasno kako su tu po srijedi bila puno veća pitanja", pojasnio je Simpson.

Simpson je napravio i osvrt nove knjige Vulliamyja pod nazivom "The War is Dead, Long Live the War – Bosnia: the Reckoning", a ono što se događalo u Trnopolju, Omarskoj i Sarajevu, nazvao je zlom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.