Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Richardsova inicijativa

BBC: Britanija planirala uvježbati 100.000 sirijskih pobunjenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanija je planirala uvježbati i opremiti 100.000 pobunjeničkih vojnika koji bi porazili sirijskog predsjednika Bashara al-Assada prije nego što je zaključila da je to previše rizično, izvijestio je u četvrtak BBC Newsnight, a prenio Reuters.

BBC tvrdi da je tajni prijedlog prije dvije godine osmislio general David Richards, tadašnji šef britanske obrane. Glasnogovornik britanskog ministarstva obrane nije želio komentirati članak.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Henry Zeffman Promjene u Britaniji VIDEO Reporter ostao u šoku kad je shvatio tko će biti novi ministar: "Mislim da nisam poblesavio. Još uvijek to probavljam"

Pozivajući se na neimenovan izvor blizak vladi agencija ističe da je tajnu inicijativu razmatrao premijer David Cameron i Vijeće za nacionalnu sigurnost, kao i američki dužnosnici.

Sirijsko krilo al Qaede pokorilo se ISIL-u

BBC navodi da je Richardsova inicijativa predviđala provjere i obuku umjerenih sirijskih pobunjenika u bazama u Turskoj i Jordanu.

Prema podacima UN-a pomoć u Siriji treba čak 10,8 milijuna ljudi, od kojih se 4,7 milijuna nalazi na teško dostupnim mjestima. Još tri milijuna Sirijaca pobjeglo je iz te zemlje tijekom trogodišnjeg ustanka protiv al-Assada. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene