Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bavarska policija: Žene smiju gristi i udarati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene se u slučaju napada smiju slobodno braniti ugrizima i udarcima, preporučila je policija u Muenchenu uoči čuvenog festivala piva Oktoberfesta koji tradicionalno bilježi veliki broj posjetitelja i odgovarajuću razinu nasilja.

Žene i djevojke kad se osjećaju napadnutima trebaju se braniti svom snagom. "Činite sve što u normalnim prilikama nije dopušteno, vrištite, grizite, grebite, udarajte oko sebe", izjavila je predstavnica muenchenske policije Stephanie Badewitz u Muenchenu.

Pročitajte i ovo Bruna Papić i Jakov Aranza - 1 Što poduzeti? Djelatnici Hitne svakodnevno se nose s potencijalno opasnim situacijama: "Nasilje se događa stalno, prijetnje, ucjene, uvrede, psovke" Ivica Puljak i Bojan Ivošević presica Puljka VIDEO Objavljena snimka sukoba Ivoševića i investitora: "Nemoj se praviti glup"

Muenchenski tradicionalni festival piva Oktoberfest održat će se od 22. rujna do 7. listopada.

U ugođaju festivala koji obiluje razuzdanošću žene bi se trebale "po mogućnosti ponašati samopouzdano i ne odavati dojam lake žrtve", dodala je Badewitz.

Po njezinim riječima, važno je da žene unaprijed precizno isplaniraju put kojim će se vratiti kući te da sa sobom imaju dovoljno novca za taksi. Žrtvama napada preporuča da odmah glasno traže pomoć od osoba koje se nalaze u blizini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene