Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žene se u slučaju napada smiju slobodno braniti ugrizima i udarcima, preporučila je policija u Muenchenu uoči čuvenog festivala piva Oktoberfesta koji tradicionalno bilježi veliki broj posjetitelja i odgovarajuću razinu nasilja.


Žene i djevojke kad se osjećaju napadnutima trebaju se braniti svom snagom. "Činite sve što u normalnim prilikama nije dopušteno, vrištite, grizite, grebite, udarajte oko sebe", izjavila je predstavnica muenchenske policije Stephanie Badewitz u Muenchenu.

Vezani članci Napad vrane u Zagrebu FOTO "Niotkud je doletjela i onda...": Vrana napala maloljetnicu u Zagrebu, stručnjak otkriva kako se najlakše zaštititi Nasilje u obitelji, ilustracija U Hrvatskoj je svakih 15 minuta jedna žena - žrtva nasilja u obitelji: "Šute jer se boje..."

Muenchenski tradicionalni festival piva Oktoberfest održat će se od 22. rujna do 7. listopada.

U ugođaju festivala koji obiluje razuzdanošću žene bi se trebale "po mogućnosti ponašati samopouzdano i ne odavati dojam lake žrtve", dodala je Badewitz.

Po njezinim riječima, važno je da žene unaprijed precizno isplaniraju put kojim će se vratiti kući te da sa sobom imaju dovoljno novca za taksi. Žrtvama napada preporuča da odmah glasno traže pomoć od osoba koje se nalaze u blizini.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju