Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje Zapadu

Asad: Bliski istok je bure baruta, a VATRA se približava!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Sirije Bašar al-Asad kaže da ne bi imalo nikakvog smisla da su njegove snage upotrijebile kemijsko oružje na području na kojem se i same bore. Zapadu je poslao upozorenje...

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad odbacio je tvrdnje da njegove snage stoje iza napada kemijskim oružjem prošlog mjeseca u Damasku i upozorio da bi bilo kakva francuska vojna akcija protiv njegove vlade dovela do 'negativnih posljedica'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UN-ovo izvješće potvrdilo U kemijskom napadu u Siriji korišten je sarin, evo kako on djeluje na ljude Slika nije dostupna Nije donio konačnu odluku Obama pozvao svijet da ne stoji 'paralizirano': Ne možemo prihvatiti da djecu truju plinom

Francuski predsjednik Francois Hollande, kao i predsjednik SAD-a Barack Obama, izjavio je da bi Asad trebao biti kažnjen za napad od 21. kolovoza u kojem je, po tvrdnjama Washingtona, ubijeno više od 1.400 ljudi. Sirijska vlada tvrdi da su taj napad izvršili pobunjenici, koje često naziva i 'teroristima'.

>> Francuska: Imamo SATELITSKE SNIMKE koje dokazuju da je napad izveo Asad

Asad je rekao da ne bi imalo nikakvog smisla uporabiti kemijska oružja na području na kojem se bore i njegove snage. 'Oni koji iznose te optužbe moraju pokazati dokaze. Mi smo izazvali Sjedinjene Države i Francusku da iznesu makar samo jedan dokaz. Obama i Hollande to nisu mogli učiniti', rekao je Asad u razgovoru za francuski dnevni list Le Figaro.

'Svatko tko doprinosi financijskom i vojnom jačanju terorista neprijatelj je sirijskog naroda. Ako su politike francuske države neprijateljske spram sirijskog naroda, država će biti njegov neprijatelj', rekao je. 'Bit će posljedica, očito negativnih, po francuske interese'.

'Bliski istok je bure baruta, a vatra se približava', rekao je Asad, po izvadcima iz intervjua objavljenog u ponedjeljak. 'Ne bismo trebali govoriti samo o sirijskom odgovoru, nego o onome što će se dogoditi nakon prvog udara. Svi će izgubiti nadzor nad stanjem kada eksplodira bure baruta', rekao je.

Asadov intervju bi u cijelosti trebao biti objavljen u utorak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene