Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dao intervju

Asad o 'CRVENOJ LINIJI': Nju nije povukao svijet, već Obama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski predsjednik Bašar al-Asad je u jednom intervjuu kazao da 'crvenu liniju' nije povukao svijet, već Barack Obama te da on to može učiniti za svoju zemlju, ali ne i za druge zemlje.

U intervjuu koji je Assad dao za PBS, bilo je govora o 'crvenoj liniji humanosti'. Kada je novinar počeo postavljati svoje pitanje, u kojem je spomenuo 'crvenu liniju', Asad ga je prekinuo i upitao o kakvoj je crvenoj liniji riječ na što mu je novinar odgovorio da je riječ o crvenoj liniji upotrebe oružja. Asad ga je ponovno prekinuo i upitao tko je povukao tu crvenu liniju na što mu je novinar odgovorio da je Obama kazao da je nije on puvukao, već svijet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna S njim se slaže i Moskva Kerry zaprijetio Asadu u slučaju kršenja dogovora o razoružanju Slika nije dostupna Tekst izazvao buru Otkrivena pozadina Putinova članka u New York Timesu: Koliko je plaćen?

>> Asad poručio Obami: Pokaži te dokaze, budi transparentan do kraja

'Nije svijet povukao tu crvenu liniju, Obama ju je povukao i on to može učiniti za sebe i svoju zemlju, ali ne i za druge zemlje. Mi imamo druge linije i neovisni smo. SAD je koristio uranij u Iraku, Izrael je koristio bijeli fosfor u Gazi i nitko nije govorio o 'crvenim linijama', odgovorio mu je  Asad.

Podsjetimo, Asad je ponovno porekao optužbe da je upotrijebio kemijsko oružje protiv vlastitog naroda te je pozvao Baracka Obamu da predstavi javnosti i svijetu svoje dokaze.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene