Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ban Ki-Moon: Odgađanje rješenja za Kosovo nije dobro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odgađanje rješavanja konačnog statusa Kosova samo bi potkopalo sve što je UN tamo postigao od završetka rata, ocijenio je u izvješću glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.

'Daljnje produljenje procesa određivanja budućeg statusa dovodi u opasnost sva postignuća UN-a na Kosovu od siječnja 1999.', rekao je Ban Ki-moon.

Pročitajte i ovo Albin Kurti, kosovski premijer Veliki korak Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe naljutila Beograd: "Ovo je dan srama" Slika nije dostupna Ban Ki-moon osudio torpediranje 'Dokazi su uvjerljivi i duboko zabrinjavajući'

U izvješću koje će 9. listopada biti predstavljeno Vijeću sigurnosti UN-a, glavni tajnik poziva sve strane da podnesu 'konkretne i realne prijedloge'.

Prema njegovim riječima, UN-ova privremena uprava na Kosovu učinila je što je mogla, a daljnji napredak ovisi o rješavanju pitanja konačnog statusa tog područja.

Posrednici SAD-a, Rusije i Europske unije pokušavaju približiti stajališta prije 10. prosinca, nakon čega će, ako do dogovora ne dođe, kosovski Albanci, kako su najavili, jednostrano proglasiti nezavisnost.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene