Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turistička sezona

Naši tradicionalni gosti pronašli su povoljniju destinaciju: "Ova zemlja postaje nova Hrvatska"

Baltičko more
Baltičko more Foto: Getty Images
Hrvatska više nije prvi odabir za ljetovanje za Čehe, pronašli su dostupniju i isplativiju lokaciju.

"Poljska postaje nova Hrvatska za Čehe", piše češko izdanje magazina Forbes, a prema Gazeti Wyborczi, Poljska im je zaista ove godine jedno od najpopularniijih destinacija.

Baltičko more neotkriveni je dragulj za češke posjetitelja, ove godine im se brojka povećala za 50 posto.

"Česi su otkrili šarm poljskih plaža koje su pješčane, čiste i ono najvažnije – znatno su manje gužve u odnosu na druge destinacije“, objasnio je direktor portala Slevomat Ladislaw Wesely.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Rezervirana" mjesta VIDEO/FOTO Komunalni redari pokupili ručnike i rekvizite s plaže: "Još jednom podsjećamo..."

Poljska je odlična alternativa za Hrvatsku, posebno zbog cijena koje su porasle uvođenjem eura, istaknuo je Wesely.

Česi biraju nove lokacije i zato što su se navikli na Jadran te žele promjenu, upoznati nove kulture i posjetiti druge znamenitosti. U Poljskoj su ih se posebno dojmile cijene, hrana, ljubaznost i pristojnosti vozača u prometu, objasnio je Wojtek koji živi u Pragu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Glavni zapovjednik ukrajinskih snaga priznao upade na ruski teritorij: "Na nama je da odlučimo kako uništiti ovog neprijatelja"

"Bio sam prošli tjedan u Trogradu i doista se češki jezik čuje češće nego prije dvije godine, a da ne spominjem vremena prije koronavirusa", dodao je.

Poljska je i na društvenim mrežama te češkim medijima potretirana drugačije.

"Ovo niše nije zemlja u kojoj možete samo kupiti jeftiniju hranu i natočiti gorivo, već je atraktivna turistička destinacija. Hrvatska postaje sve skuplja, a dosad je bila idealna ljetna destinacija za Čehe“, rekao je.

Svemu pogoduje i dobra cestovna i zračna povezanost, istaknuo je predsjednik turističke zajednice Sopot Bartłomiej Barski.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene