Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Uspaničeni i preplašeni

Bagdad: U tri eksplozije najmanje 50 mrtvih, 200 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 50 ljudi je poginulo, a više od 50 ih je ranjeno u tri eksplozije koje su odjeknule u središtu Bagdada.

Najsnažnija eksplozija odjeknula je u neposrednoj blizini iranskog veleposlanstva, a druge dvije u blizini zgrade egipatskog veleposlanstva i rezidencije njemačkog veleposlanika u Iraku, javlja televizija.

Pročitajte i ovo Fotografija napadača Šestero mrtvih FOTO Ovo je napadač iz Sydneyja: Uletio u šoping-centar s nožem u rukama i onda je nastao kaos, policija mu presudila Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom

>> Irak: Upali u kuće i izrešetali 25 osoba

Jedan muškarac vrištao je histerično ispred banke samo nekoliko trenutaka nakon eksplozije i rekao kako je pravo čudo što je preživio, a deseci drugih su poginuli. Očevici kažu da je vikao o tome kako se 'sve te eksplozije događaju zbog sukoba oko moći i stvaranja nove vlade'. Eksplozija je teško oštetila zgrade u kojima su sjedište satelitske mreže al-Dijar i Press Syndicatea. Razneseni su prozori, a unutra je ozlijeđen zasad neutvrđen broj novinara.

Druga eksplozija dogodila se na trgu al-Rovadu, s mnogim uredima i trgovinama, javila je policija. Treća je odjeknula u ulici al-Amirat u kojoj su egipatski konzulat te njemačko, brazilsko i sirijsko veleposlanstvo. Jedan irački zaštitar koji je bio na dužnosti u njemačkom veleposlanstvu ubijen je, a još su trojica ozlijeđena, objavilo je njemačko ministarstvo vanjskih poslova.

Snimke TV-postaje, čije je sjedište u Dubaiu, pokazuju preplašene i uspaničene ljude kako trče u blizini hotela Mansur, nadomak Zelene zone u Bagdadu, i iznose na nosilima ranjenike s mjesta eksplozije koje je zavijeno u gusti dim. Na mjesta eksplozija upućena su kola hitne pomoći, policijska pojačanja i američki vojni helikopteri. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene