Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori u BiH

Bačena bomba na kuću političara u Širokom Brijegu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo tri dana prije izbora bačena je bomba na obiteljsku kuću predsjednika Skupštine Zapadno-hercegovačke županije Zlatana Jurilja u Širokom Brijegu.

Kako su potvrdili u policiji Županije Zapadno-hercegovačke, eksplozivna naprava aktivirana je oko 3.20 sati ispred Juriljeve kuće. Policija provodi očevid.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

>> Dodik za reklamu stranke potrošio 90 tisuća eura

Jurilj je na čelu skupštine ŽZH tijekom kolovoza sudjelovao u smjeni županijske vlade koju je predvodila koalicija HSP BiH, HDZ 1990 i Narodna stranka Radom za boljitak, kada je vlast preuzeo HDZ BiH. U izjavi za medije Jurilj je rekao kako smatra da je riječ o politički motiviranom napadu.

'Sve ovo je vjerojatno povezano sa zadnjim političkim događajima u Zapadno-hercegovačkoj županiji', rekao je Jurilj. On je u nekoliko navrata posljednjih mjeseci prijavio telefonske prijetnje njemu i članovima obitelji.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je na konferenciji za novinare u Mostaru u četvrtak osudio napad pozivajući policiju da rasvijetli pozadinu napada. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene