Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri milijuna

Azijski milijunaši pretekli europske u bogatstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Azijski milijunaši prvi put su po bogatstvu prestigli europske kolege zahvaljujući rastu bogatstva Kineza i Indijaca, pokazuje novo objavljeno izvješće.

Broj ljudi u svijetu koji posjeduju više od milijun dolara povećao se 2009. za deset milijuna. Najveća koncentracija milijunaša nalazi se u Sjedinjenim Državama, Japanu i Njemačkoj, po istraživanju Merrill Lynch Global Wealth Managementa i Capgeminija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od nekretnina do sreće Iskreno i otvoreno odgovorili na škakljivo pitanje: ''Kako ste postali tako bogati?'' Slika nije dostupna Koga to slijedite? Pet godina proučavao bogataše i otkrio trik zbog kojeg niste poput njih

>> Kosovski dužnosnici vrijedni milijune eura

Tri milijuna bogataša živi u azijsko-pacifičkoj regiji i prvi put su po broju dostigli europske kolege, a njihova se imovina 2009. povećala za 30,9 posto na 9.700 milijardi dolara, premašivši 9.500 milijardi dolara najbogatijih Europljana. Bogatstvo se brže povećalo u Aziji nego u Europi zahvaljujući brzom gospodarskom rastu i zdravlju burzi.

'Hong Kong i Indija ostvarili su najveći rast u azijsko-pacifičkoj regiji, nakon velikog smanjenja broja njihovih milijunaša 2008.', kaže se u studiji. Gubici iz 2008. gotovo su u cijelosti nadoknađeni i razina imovine približila se onoj iz 2007., prije početka globalne krize. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene