Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijava imovine

Kosovski dužnosnici vrijedni milijune eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kosovu najviši dužnosnici prijavili imovinu vrijednu milijuna eura.

Popis imovine visokih kosovskih dužnosnika pokazuje da su mnogi među njima milijunaši u eurima, objavili su kosovski mediji prenoseći izvješće kosovske agencije za borbu protiv korupcije.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca

Mnogi kosovski dužnosnici prijavili su imovinu vrijednu više od milijun eura. Predsjednik kosovske vlade Hashim Thaci naveo je u prijavi da posjeduje imovinu vrijednu 1.491.614 eura, a počeo je graditi kuću od 700 četvornih metara. Osim naslijeđena zemljišta, koje vrijedi 180.000 eura, i kuće od 350 četvornih metara vrijedne 80.000 eura te vozila, Thaci u banci štedi 224.000 eura. Thacijevi godišnji prihodi iznose 17.300 eura.

Predsjednik kosovskog parlamenta Jakup Krasniqi, čiji godišnji prihodi iznose 32.000 eura, prijavio je imovinu od 1.100.880 eura. On ima kuću koja vrijedi 300.000 eura i 20 hektara zemlje u vrijednosti 600.000 eura. Po izvješću kosovske agencije za borbu protiv korupcije, imovno stanje kosovskog predsjednika Fatmira Sejdiua vrlo je skromno u usporedbi s drugim visokim dužnosnicima. Sejdiuova ukupna imovina je vrijedna 98.210 eura. Osim toga, on posjeduje kuću koja je u zajedničkom vlasništvu njegove obitelji.

Po pisanju kosovskog dnevnika 'Koha Ditore', većina visokih kosovskih dužnosnika prijavila je vrijednost imovine. List također navodi da je i najveći kosovski boagataš Bexgjet Pacolli, predsjednik stranke Novog Kosova, prijavio svoju imovinu, ali nije želio da se ti podatci objave.

Prištinski mediji tvrde kako na Kosovu nema načina na koji bi se utvrdila stvarna vrijednost imovine dužnosnika, osim podataka što su ih oni sami naveli. Voditelj kosovske agencije za borbu protiv korupcije Hasan Preteni izjavio je međutim da neki navodi ne odgovaraju stvarnu stanju. Agencija istražuje te slučajeve, ali nema načina da se protiv onih koji su lažno iskazali podatke o imovini primijene mjere. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene