Voće durijan (Foto: Alexandra Schuler/DPA/PIXSELL)
Voće durijan (Foto: Alexandra Schuler/DPA/PIXSELL) Foto: Alexandra Schuler/DPA/PIXSELL

Voće durijan zbog intenzivnog i neugodnog mirisa zabranjeno je u nekim dijelovima Azije. Zrakoplov na letu iz Montreala za Vancouver imao je pošiljku u teretnom dijelu aviona.


Let Air Canada Rougea 17. rujna poletio je iz Montreala za Vancouver, ali pilot je ubrzo zatražio dozvolu za hitno slijetanje i vratio se u Montreal. Razlog je bio užasan smrad koji se širio zrakoplovom Boeing 767 u kojem je bilo 245 putnika i osam članova posade, prenosi Flight Global.

Vezani članci Avion prepun putnika zbog kvara hitno sletio na nos, plamen osvijetlio cijelu pistu (Screenshot YouTube) Hitno slijetanje: Avion prepun putnika zbog kvara sletio na nos, plamen osvijetlio cijelu pistu ilustracija (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Pozlilo putnicima u dva aviona nad Srbijom

Kako na visini od dva kilometra nisu mogli utvrditi koji je uzrok smrada, posada je putnicima spustila maske s kisikom te su se vratili na aerodrom s kojeg su i krenuli. Tamo su otkrili da se smrad širio iz teretnog dijela aviona u kojem je bila pošiljka durijana, voća koje neki smatraju najsmrdljivijem na svijetu. Snažan slatkast miris koje neke podsjeća na smarad gnjilog luka ili kanalizacije pa je u nekim dijelovima Azije, poput Singapura, durijan zabranjen.