Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pilotu pozlilo

Avion prizemljio putnik koji nikada nije upravljao letjelicom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putnik koji nema iskustva s letenjem, uspio je prizemljiti avion u jednu britansku zračnu luku, nakon što je pilotu pozlilo i srušio se u nesvijest.

John Wildey sletio je malom letjelicom tijekom noći u zračnu luku Humberside, a da prije toga nikada nije upravljao zrakoplovom. 'Nisam imao pojma što da učinim kako bi se spustio', rekao je Wildey, piše ABC News.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 200 ljudi u panici Pilotu pozlilo tijekom leta, putnike spašavao - drugi putnik Slika nije dostupna Herojski pothvat VIDEO Pilot se onesvijestio, prisilno slijetanje izveo putnik

'To je herojski čin. Ostao je miran tijekom cijelog incidenta, a ta pribranost mu je sačuvala život', rekao je glasnogovornik aerodroma na koji je sletio Wildey.

>> Medulin: Cessni otkazao motor, mladi pilot prisilno sletio na polje!

Avion je uzletio sa Sandtoft Airfielda, a pilotu je odjednom pozlilo. Aerodrom Humberside primio je poziv upomoć iz Cessne 172. Jedina osoba koja je uz pilota bila u avionu nikada nije upravljala avionom. Ali, kako nije imao izbora morao je sam prizemljiti letjelicu.

Na pistu su pristigli policija, hitna pomoć i vatrogasci. Iz kontrole leta su Wildeyju davali upute kako da se što uspješnije spusti na zemlju, što je naposljetku i učinio.

Pilot kojem je u avionu pozlilo, ubrzo je i preminuo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene