Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Putnik koji nema iskustva s letenjem, uspio je prizemljiti avion u jednu britansku zračnu luku, nakon što je pilotu pozlilo i srušio se u nesvijest.


John Wildey sletio je malom letjelicom tijekom noći u zračnu luku Humberside, a da prije toga nikada nije upravljao zrakoplovom. 'Nisam imao pojma što da učinim kako bi se spustio', rekao je Wildey, piše ABC News.

Vezani članci Pilot Teodor Goričanec (Foto: Dnevnik.hr) Ispovijest pilota koji je sletio na autocestu: "Htio sam samo jednu stvar... Razmišljao sam da nikoga ne ozlijedim i da se avion ne zapali" Slika nije dostupna Pilotu pozlilo tijekom leta, putnike spašavao - drugi putnik

'To je herojski čin. Ostao je miran tijekom cijelog incidenta, a ta pribranost mu je sačuvala život', rekao je glasnogovornik aerodroma na koji je sletio Wildey.

>> Medulin: Cessni otkazao motor, mladi pilot prisilno sletio na polje!

Avion je uzletio sa Sandtoft Airfielda, a pilotu je odjednom pozlilo. Aerodrom Humberside primio je poziv upomoć iz Cessne 172. Jedina osoba koja je uz pilota bila u avionu nikada nije upravljala avionom. Ali, kako nije imao izbora morao je sam prizemljiti letjelicu.

Na pistu su pristigli policija, hitna pomoć i vatrogasci. Iz kontrole leta su Wildeyju davali upute kako da se što uspješnije spusti na zemlju, što je naposljetku i učinio.

Pilot kojem je u avionu pozlilo, ubrzo je i preminuo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook