Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrznuo se motor

Drama na prekooceanskom letu: Avion s 270 putnika prinudno sletio u vojnu bazu, a onda je počela prava kalvarija

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Putnički avion kompanije Delta s 270 putnika krenuo je iz Amsterdama za Detroit, ali zbog lošeg vremena bio je preusmjeren u Kanadu gdje je prinudno sletio. Ondje su putnici proživjeli pravu kalvariju.

Deltin zrakoplov, s 270 putnika, krenuo je iz Amsterdama za Detroit, no zbog izrazito hladnog vremena i nemogućnosti da pilot odmrzne motore, let je bio primoran sletjeti na aerodrom Goose Bay u Kanadi.

Riječ je o aerodromu koji je dio udaljene vojne baze u Newfoundlandu, smještenoj u malom gradu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasno vrijeme Za cijelu Hrvatsku upaljen meteoalarm! Moguća obilna kiša, snažan vjetar već stvara probleme

Na sreću putnika, pilot je uspješno sletio u vojnu bazu sa zaleđenim motorom, no putnici su zadržani u avionu dok je temperatura pala na -11 stupnjeva Celzijusa. Aviokompanija Delta je odmah poslala drugi avion po putnike u koji su se ukrcali nakon 7 sati čekanja u prvom avionu. 

No, nakon čekanja narednih sat vremena posada im je objavila da ne mogu poletjeti jer su pilotu i njima istekli dopušteni sati letenja te da moraju odmoriti 10 do 12 sati prije novog leta.

Tako su putnici, iako je stigao novi avion koji je bio spreman za polijetanje, zadržani na aerodromu. 270 putnika potom je smješteno u obližnju vojnu bazu gdje su proveli noć.

Goose Bay je grad s oko 10.000 stanovnika, a Delta se pravda kako nisu mogli pronaći smještaj za putnike zbog nedostatka hotela te su zbog toga putnici zadržani u vojnoj bazi.

Pročitajte i ovo Vanja Gjorčevska Užasan zločin Isplivala mračna prošlost oca ubijene Vanje zbog koje je kćer predao otmičarima: "Bio je problematična osoba"

Nakon 24 sata provedenih u vojnoj bazi, novi avion je stigao u Goose Bay te je odveo putnike u Detroit usprkos velikoj snježnoj oluji. Delta se u konačnici ispričala putnicima zbog kalvarije koju su prošli na rutinskom prekooceanskom letu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene